Over Wereldburgers

Hamburgerrestaurant Wereldburgers opende in oktober 2013 haar deuren. Wereldburgers staat voor goed, verantwoord en betaalbaar eten in een relaxte sfeer. Naast de lekkerste burgers worden verse wedges en salades geserveerd. Alles huisgemaakt met pure ingrediënten.

Voor degenen die niets zo lekker vinden als de combinatie burgers & beer is er goed nieuws! Bij elke wereldburger van de kaart is wel een bijpassend biertje te vinden.

Wereldburgers-sfeer: stoere inrichting met mediterrane elementen

Wereldburgers is een stoer restaurant met een knipoog naar het industriële karakter van een oude fabriek of pakhuis. Robuuste materialen als hout, beton en staal maken samen met warme, mediterrane elementen de Wereldburgers-sfeer. De Spaanse mozaïekvloer in het achterste deel van het restaurant is een echte blikvanger. Wereldburgers is een sfeervolle ontmoetingsplek waar iedereen, van jong tot oud, zich thuis zal voelen. Een praatje maken met andere gasten hoeft niet, maar kan natuurlijk een verrassende ontmoeting opleveren.

100% verantwoord

Het concept Wereldburgers werkt met respect voor mensen en voor de wereld om ons heen. Wij werken met een mix van biologische, lokale en duurzame ingrediënten. De broodjes worden elke dag speciaal voor ons gebakken door bakker Rob van Dijk. De aardappels voor de wedges komen rechtstreeks van de boer en de wedges worden dagelijks vers gemaakt.

Biologisch vlees

Al het vlees wat wij gebruiken voor onze burgers is biologisch. Het vlees voor de beef-, chicken- en lambburgers wordt geleverd door slagerij “de Groene Weg” aan het Boterdiep uit Groningen.

Het Berkshire varkensvlees en het Wagyu vlees komen van Bioboer Jan Steenbergen uit Ansen. De Japanse Wagyu’s groeien vanaf de geboorte op op het bedrijf en ze worden gevoerd met eigen geproduceerd biologische gras, graskuil en granen waardoor het een 100% Drents streekproduct is. Wagyu vlees is het bijzondere en zeer smaakvolle vlees van het Japanse Wagyu runderras dat bekend staat om zijn uitmuntende kwaliteit en smaak. Het Berkshire varkensvlees is donkerder dan we gewend zijn, is ouderwets gemarmerd (doorregen vlees) en is veel zoeter van smaak. De varkens krijgen veel ruimte en kunnen altijd naar buiten om lekker in de modder te wroeten.

Het restaurant is energiezuinig: een ingenieus filtersysteem zuigt de luchtjes uit de open keuken geluidloos af en blaast via een warmte terugwinkoppelingssysteem schone en warme lucht het restaurant in.

Wereldburgers eigenaar Jakob Waninge

Als echte Groninger vond Jakob Waninge dat er iets aan zijn stad ontbrak. Een gezellige, relaxte plek om een echt goede hamburger te eten. Omdat dit hem niet losliet, besloot hij zelf zo’n zaak te beginnen. Voordat Jakob aan zijn Wereldburgers-avontuur begon werkte hij als hij docent economie en aardrijkskunde. Duurzaam ondernemerschap was een geliefd thema. Hij leerde jonge mensen wat ondernemerschap inhoudt en hoe je kunt ondernemen met respect voor mens & natuur. Met Wereldburgers brengt hij dit nu zelf in praktijk.