Over ons

Ons verhaal

Wereldburgers opende in oktober 2013 de deuren aan het Akerkhof 43 in Groningen. Vanaf de eerste dag was het restaurant populair. Door de vernieuwende burgers van hoge kwaliteit én de persoonlijke sfeer.

In augustus 2022 verhuisde Wereldburgers naar een groter pand, twee deuren verderop. Deze locatie biedt veel meer mogelijkheden. Aan de grote bar worden koffies, smoothies en cocktails bereid en lekkere biertjes getapt.

De open keuken is verruild voor een halfopen variant en voorzien van de beste apparatuur. Fijn voor het werkplezier van de burgerbakkers én fijn voor jou als gast, want de zaak blijft geurvrij en de burgers zijn zo mogelijk nóg lekkerder. Wat is gebleven is de ongedwongen Wereldburgers-sfeer en de oprechte passie van het team voor burgers. Dat proef je!

Missie en waarden

Wereldburgers werkt met respect voor mensen en voor de wereld om ons heen. Wij werken met een mix van biologische, lokale en duurzame ingrediënten. De broodjes worden elke dag speciaal voor ons gebakken door bakker Rob van Dijk. De aardappels voor de friet komen rechtstreeks van de boer. Al het vlees wat wij gebruiken voor onze burgers is biologisch en komst van slagerij “de Groene Weg” uit Groningen. In samenspraak met de Groene Weg proberen wij elke dag de beste burger te serveren. Hierbij letten we op het vetpercentage, de maling en de juiste kruiding van het vlees.

Ons Team

Als echte Groninger vond Jakob Waninge dat er iets aan zijn stad ontbrak. Een gezellige, relaxte plek om een echt goede hamburger te eten. Omdat dit hem niet losliet, besloot hij zelf zo’n zaak te beginnen. Voordat Jakob aan zijn Wereldburgers-avontuur begon werkte hij als hij docent economie en aardrijkskunde. Duurzaam ondernemerschap was een geliefd thema. Hij leerde jonge mensen wat ondernemerschap inhoudt en hoe je kunt ondernemen met respect voor mens & natuur. Met Wereldburgers brengt hij dit nu zelf al ruim 10 jaar lang in praktijk.

Ook het team bestaat uit ‘Wereldburgers’, nuchtere Groningers aangevuld met teamleden uit alle windstreken. Hoe verschillend ook, ze delen dezelfde waarden: echte interesse in klanten, liefde voor goed eten en naast hard werken ook niet vergeten plezier te maken, met elkaar en onze klanten

Hier staan wij voor

Voor de hamburger liefhebber wenn du burger magst Si te gustan las hamburguesas إذا كنت تحب البرغر If you like hamburgers
Voor de hamburger liefhebber wenn du burger magst Si te gustan las hamburguesas إذا كنت تحب البرغر If you like hamburgers

Proef onze sfeer alvast