Over Wereldburgers

Hamburgerrestaurant Wereldburgers opende in oktober 2013 de deuren aan het Akerkhof in Groningen. Wereldburgers staat voor goed, verantwoord en betaalbaar eten in een relaxte sfeer.

In augustus 2022 verhuisden we naar een groter pand, twee deuren verderop. Deze locatie biedt veel meer ruimte. Aan de grote bar worden koffies, smoothies en cocktails bereid en lekkere biertjes getapt.

De open keuken is verruild voor een halfopen variant en voorzien van de beste apparatuur. Fijn voor ons werkplezier én fijn voor jou als gast, want de zaak blijft geurvrij en de burgers zijn zo mogelijk nóg lekkerder. Wat is gebleven is de ongedwongen Wereldburgers-sfeer én de oprechte passie van het team voor burgers. Dat proef je!

Vega(n) burgers en meer

Bij burgers denk je misschien vooral aan vlees, maar we besteden net zoveel aandacht aan het ontwikkelen en bereiden van onze vega(n) varianten. Vega(n) en gemengde gezelschappen weten de weg naar Wereldburgers dan ook goed te vinden. Ben je (deeltijd) vleeseter? Ook dan eet je verantwoord. Al onze burgers zijn van biologisch vlees. Naast de lekkerste burgers zijn we beroemd om onze huisgemaakte verse friet. Ook serveren we salades, ijsjes en heel goede koffie. Alles huisgemaakt met pure ingrediënten. Voor degenen die niets zo lekker vinden als de combinatie burgers & bier is er goed nieuws! We hebben een uitgebreide bierkaart waar ook voor jou een lekker biertje op staat.

Sfeer

Wereldburgers is een stoer restaurant met een persoonlijke sfeer. Strijk neer aan één van de twee of vierpersoonstafels, op de bank met een kop koffie, in een rustig hoekje om te werken of met een groep aan de stamtafel. Wereldburgers is een sfeervolle ontmoetingsplek waar iedereen, van jong tot oud, zich thuis zal voelen. Een praatje maken met andere gasten hoeft niet, maar kan natuurlijk een verrassende ontmoeting opleveren.

100% verantwoord

Wereldburgers werkt met respect voor mensen en voor de wereld om ons heen. Wij werken met een mix van biologische, lokale en duurzame ingrediënten. De broodjes worden elke dag speciaal voor ons gebakken door bakker Rob van Dijk. De aardappels voor de friet komen rechtstreeks van de boer en de friet wordt dagelijks vers gemaakt.

Al het vlees wat wij gebruiken voor onze burgers is biologisch. Het gehakt voor de rund, kip, varken en lamsburger wordt dagelijks vers gemalen door slagerij “de Groene Weg” aan het Boterdiep uit Groningen. In samenspraak met de Groene Weg proberen wij elke dag de beste burger te serveren. Hierbij letten we op het vetpercentage, de maling en de juiste kruiding van het vlees.

Met de Cranberry Rock hebben wij de tweede prijs gewonnen in een landelijke burgerbakwedstrijd.

Wereldburgers eigenaren

Als echte Groninger vond Jakob Waninge dat er iets aan zijn stad ontbrak. Een gezellige, relaxte plek om een echt goede hamburger te eten. Omdat dit hem niet losliet, besloot hij zelf zo’n zaak te beginnen. Voordat Jakob aan zijn Wereldburgers-avontuur begon werkte hij als hij docent economie en aardrijkskunde. Duurzaam ondernemerschap was een geliefd thema. Hij leerde jonge mensen wat ondernemerschap inhoudt en hoe je kunt ondernemen met respect voor mens & natuur. Met Wereldburgers brengt hij dit nu zelf in praktijk. Sinds 2021 samen met partner Kevin de Boer.